Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Baarhuisje in Noordwijk

Graf Begraafplaats

Oude Zeeweg 32
2202CG Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 1931


Beschrijving van Baarhuisje

Inleiding BAARHUISJE uit 1931, gebouwd bij de uitbreiding van de algemene begraafplaats te Noordwijk. Omschrijving Baarhuisje van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen onder een schilddak met rode Hollandse pannen. De gevels zijn boven een zwarte plint wit gesausd. De zuid- en oostgevel maken deel uit van de muur rond de begraafplaats. In de westgevel een rondboogvormige deur en in de noordgevel twee gekoppelde en een enkele zesruits venster met houten luiken. Eenvoudige opgeklampte rechte deur. Waardering Het baarhuisje is van algemeen belang vanwege de hoge ensemblewaarde als historisch functioneel en ruimtelijk onderdeel van het begraafplaatscomplex te Noordwijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511983
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Baarhuisje in Noordwijk

Algemene begraafplaats van Noordwijk

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding De algemene begraafplaats van Noordwijk is in 1829 aangelegd door aannemer Timotheus van Paddenburg uit Warmond naar een ontwerp ..

Muur

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding Uit 1931 daterende MUUR rond de Algemene begraafplaats van Noordwijk. Mogelijk is daarbij gebruik gemaakt van bestaand muurwerk. ..

Grafmonument opgericht door opgericht door de families Van Limburg Stirum

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding Neo-Classicistisch GRAFMONUMENT, in 1829 opgericht door de families Van Limburg Stirum, Von Wulcknitz en Van Borselen. Hier is o..

Grafmonument van Otto Johannes Schreuders

Oude Zeeweg 32
Noordwijk
Inleiding Neo-Gotisch GRAFMONUMENT van Otto Johannes Schreuders uit 1886. Het monument werd vervaardigd door de beeldhouwer E.A.F. Bourgoni..

Watertoren

van Hardenbroekweg 18
Noordwijk
Inleiding De forse WATERTOREN in Art Déco stijl is in 1917 ontworpen door de Amsterdamse architect F.A. Warners. Op de ontwerptekening van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Baarhuisje in Noordwijk

Foto's (1)