Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het hallehuistype: grote schuur op rechthoekige plattegrond onder (nieuw) afgeknot schilddak waarvan de dakschilden aan de zijgevels (N en Z) zijn verlengd in Deurningen

Boerderij

Nieuwe Grensweg 13
7561RX Deurningen (gemeente Dinkelland)
Overijssel

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Boerderij van het hallehuistype: grote schuur op rechthoekige plattegrond onder (nieuw) afgeknot schilddak waarvan de dakschilden aan de zijgevels (N en Z) zijn verlengd

Omschrijving Grote SCHUUR op rechthoekige plattegrond onder (nieuw) afgeknot schilddak waarvan de dakschilden aan de zijgevels (N en Z) zijn verlengd. Het dak is met rode Hollandse pannen gedekt. De gevels zijn opgetrokken in bruine baksteen. In de voorgevel (W) zijn de afzonderlijke topgevels van de oorspronkelijke dubbele schuur nog te herkennen. Rechts in de gevel een baander onder korfboog met witte sierstenen tussen recht gesloten vensters. Aan weerszijden daarvan staldeuren onder rondbogen. De baander links in de gevel is overspannen door een korfboog met witte sierstenen tussen recht gesloten vensters. Tussen de oude hooiluiken boven de inrijdeuren is een nieuw hooiluik aangebracht. Waardering Schuur van algemeen cultuurhistorisch belang vanwege de ensemblewaarde: - waarbij de schuur in vormgeving, volume en situering aansluit op het hoofdgebouw van het boerderijcomplex - als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en het gehele landgoed (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511933
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het hallehuistype: grote schuur op rechthoekige plattegrond onder (nieuw) afgeknot schilddak waarvan de dakschilden aan de zijgevels (N en Z) zijn verlengd in Deurningen

Boerderij van het hallehuistype

Nieuwe Grensweg 13
Deurningen (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving BOERDERIJ VAN HET HALLEHUISTYPE onder overstekend afgewolfd zadeldak met rode Hollandse pannen gedekt. De overstekende wolfein..

Boerderij van het hallehuistype: vijfroedige kapberg met vijfzijdig houten schuurgedeelte onder rietgedekte kap

Nieuwe Grensweg 13
Deurningen (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Vijfroedige KAPBERG met vijfzijdig houten schuurgedeelte onder rietgedekte kap. Waardering Kapberg van algemeen belang va..

Huize Oosterhof: Landhuis

Nieuwe Grensweg 2
Deurningen (Gemeente Dinkelland)
Omschrijving Deels onderkelderd LANDHUIS van twee bouwlagen op L-vormig grondplan onder een overstekend samengesteld schild-zadeldak dat me..

Boswachterswoning in eclectische trant

Leutinkveldweg 30
Enschede
Inleiding BOSWACHTERSWONING uit 1912 in eclectische trant ontworpen door de architect J.W. Janssen uit Hengelo in opdracht van de Hengelose..

Landhuis Zijlstra

Leutinkweg 45
Enschede
'Landhuis Zijlstra'. In 1933 naar ontwerp van Ir J.B. van Loghem (1881-1940) voor de familie Zijlstra ontworpen woonhuis met de algemene ken..

Kaart & Routeplanner