Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Heeswijk: twee hekpijlers bij de ingang van de beukenlaan (nabij de Gouverneursweg) in Heeswijk Dinther

Kasteel 4
5473VA Heeswijk Dinther (gemeente Bernheze)

Bouwjaar: 1875-1900

Beschrijving van Heeswijk: twee hekpijlers bij de ingang van de beukenlaan (nabij de Gouverneursweg)

ONDERDEEL 8: Twee HEKPIJLERS BIJ DE INGANG VAN DE BEUKENLAAN (nabij de Gouverneursweg) uit het laatste kwart van de 19de eeuw: bakstenen hekpijlers op natuurstenen sokkel met dito hoekzuiltjes, hoeken en dekplaat (Uedelfanger) waarop schilddragende, zittende leeuwen, eveneens in natuursteen (Bentheimer zandsteen). Waardering De HEKPIJLERS BIJ DE INGANG VAN DE BEUKENLAAN vertegenwoordigen een algemeen belang als: - oude markeringsobjecten van de historische begrenzing van de buitenplaats; - voorbeelden van historisch materiaalgebruik en vakmanschap; - structurele elementen met een functioneel-ruimtelijke relatie tot de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)