Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Strijdhoef: ijskelder in Udenhout

Tuin Park Landgoed

Schoorstraat 14
5071RA Udenhout (gemeente Tilburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Strijdhoef: ijskelder

Omschrijving IJskelder, gelegen in een verhoging in de zuidhoek van het terrein. De negentiende-eeuwse kelder heeft een gemetseld tongewelf. De toegang bevindt zich tussen gemetselde keermuren. Waardering De ijskelder van Strijdhoef, van algemeen belang vanwege: - het bouwtype ijskelder met tongewelf; - ensemblewaarden, vanwege de functionele samenhang met huis en waterpartijen; -gaafheid van de kelder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511893
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Strijdhoef: ijskelder in Udenhout

Strijdhoef: hoofdgebouw

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Het huis is in 1760 gebouwd in opdracht van Willem Jacob Frederik Baron van Dopff (sinds 1760 was Van Dopff eigenaar van de S..

Strijdhoef: inrijhek

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot de buitenplaats wordt gevormd door een inrijhek (5), dat toegang geeft tot een oprijlaan beplant met een dubbel..

Strijdhoef: toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen poortgebouw. Ka ..

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen po..

Strijdhoef: tuinkoepel

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Zeszijdige tuinkoepel, opgetrokken in handvormsteen en waarschijnlijk gebouwd omstreeks 1850-1875. De koepel is voorzien van ..

Strijdhoef: hekpijlers

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot Strijdhoef wordt gevormd door twee wellicht achttiende-eeuwse monumentale, bepleisterde en geschilderde hekpijl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Strijdhoef: ijskelder in Udenhout