Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Strijdhoef: zonnewijzer in Udenhout

Tuin Park Landgoed

Schoorstraat 14
5071RA Udenhout (gemeente Tilburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Strijdhoef: zonnewijzer

Omschrijving Zonnewijzer (omstreeks 1981, niet beschermd) op hardstenen voet in Louis XV-stijl, waarschijnlijk dezelfde als uitgebeeld op de aquarel van 1807. De zonnewijzer is opgesteld in het middenperk. Waardering Achttiende-eeuwse hardstenen voet van een zonnewijzer, van algemeen belang vanwege: - ouderdom; - schoonheid; - ensemblewaarden, vanwege de samenhang met de andere (groen-)elementen en gebouwen op het voorplein van Strijdhoef. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511892
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Strijdhoef: zonnewijzer in Udenhout

Strijdhoef: hoofdgebouw

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Het huis is in 1760 gebouwd in opdracht van Willem Jacob Frederik Baron van Dopff (sinds 1760 was Van Dopff eigenaar van de S..

Strijdhoef: inrijhek

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot de buitenplaats wordt gevormd door een inrijhek (5), dat toegang geeft tot een oprijlaan beplant met een dubbel..

Strijdhoef: toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen poortgebouw. Ka ..

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen po..

Strijdhoef: tuinkoepel

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Zeszijdige tuinkoepel, opgetrokken in handvormsteen en waarschijnlijk gebouwd omstreeks 1850-1875. De koepel is voorzien van ..

Strijdhoef: hekpijlers

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot Strijdhoef wordt gevormd door twee wellicht achttiende-eeuwse monumentale, bepleisterde en geschilderde hekpijl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Strijdhoef: zonnewijzer in Udenhout