Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Strijdhoef: drie natuurstenen borstbeelden in Udenhout

Tuin Park Landgoed

Schoorstraat 14
5071RA Udenhout (gemeente Tilburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Strijdhoef: drie natuurstenen borstbeelden

Omschrijving Drie negentiende-eeuwse natuurstenen borstbeelden. Ze stellen voor: - een vrouw met ontbloot bovenlijf; geplaatst op een bakstenen sokkel op het voorplein; - een man met ontbloot bovenlijf en ringbaard; geplaatst op een bakstenen sokkel op het voorplein; - een oude man met lange baard, gehuld in een gevoerde, over het hoofd geslagen mantel; geplaatst op een gecementeerde sokkel op de kleine linker binnenhof van het huis. Waardering Drie negentiende-eeuwse borstbeelden op sokkels, van algemeen belang vanwege: - schoonheid; - ensemblewaarden vanwege de samenhang met de andere elementen en gebouwen op het voorplein van Strijdhoef. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511891
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Strijdhoef: drie natuurstenen borstbeelden in Udenhout

Strijdhoef: hoofdgebouw

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Het huis is in 1760 gebouwd in opdracht van Willem Jacob Frederik Baron van Dopff (sinds 1760 was Van Dopff eigenaar van de S..

Strijdhoef: inrijhek

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot de buitenplaats wordt gevormd door een inrijhek (5), dat toegang geeft tot een oprijlaan beplant met een dubbel..

Strijdhoef: toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen poortgebouw. Ka ..

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen po..

Strijdhoef: tuinkoepel

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Zeszijdige tuinkoepel, opgetrokken in handvormsteen en waarschijnlijk gebouwd omstreeks 1850-1875. De koepel is voorzien van ..

Strijdhoef: hekpijlers

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot Strijdhoef wordt gevormd door twee wellicht achttiende-eeuwse monumentale, bepleisterde en geschilderde hekpijl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Strijdhoef: drie natuurstenen borstbeelden in Udenhout

Foto's (1)