Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Strijdhoef: hekpijlers in Udenhout

Tuin Park Landgoed

Schoorstraat 14
5071RA Udenhout (gemeente Tilburg)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Strijdhoef: hekpijlers

Omschrijving De entree tot Strijdhoef wordt gevormd door twee wellicht achttiende-eeuwse monumentale, bepleisterde en geschilderde hekpijlers met verdiept veld en bekroond door een afdekplaat met bol. De ijzeren vleugelhekken zijn van omstreeks 1900. Het fabrikaat blijkt uit het opschrift 'G.J. VINCENT & Co SCHIEDAM'. Waardering Toegangshek van Strijdhoef, van algemeen belang vanwege: - ouderdom; - sobere vormgeving, in overeenstemming met het eenvoudige karakter van Strijdhoef; - ensemblewaarden, vanwege de samenhang met de parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511890
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Strijdhoef: hekpijlers in Udenhout

Strijdhoef: hoofdgebouw

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Het huis is in 1760 gebouwd in opdracht van Willem Jacob Frederik Baron van Dopff (sinds 1760 was Van Dopff eigenaar van de S..

Strijdhoef: inrijhek

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving De entree tot de buitenplaats wordt gevormd door een inrijhek (5), dat toegang geeft tot een oprijlaan beplant met een dubbel..

Strijdhoef: toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen poortgebouw. Ka ..

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Toegang tot het omgrachte voorplein van het huis, bestaande uit een dam met ijzeren paaltjes en kettingen en een bakstenen po..

Strijdhoef: tuinkoepel

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Zeszijdige tuinkoepel, opgetrokken in handvormsteen en waarschijnlijk gebouwd omstreeks 1850-1875. De koepel is voorzien van ..

Strijdhoef: drie natuurstenen borstbeelden

Schoorstraat 14
Udenhout (Gemeente Tilburg)
Omschrijving Drie negentiende-eeuwse natuurstenen borstbeelden. Ze stellen voor: - een vrouw met ontbloot bovenlijf; geplaatst op een ba..

Kaart & Routeplanner

Route naar Strijdhoef: hekpijlers in Udenhout