Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Schuttersveld: Koude bakken in Enschede

Tuin Park Landgoed

Hengelosestraat 111
7514AE Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Villa Schuttersveld: Koude bakken

Omschrijving DRIE KOUDE BAKKEN. In het noorden van het rechthoekige afgesloten moestuin achter het koetshuis, liggen drie bakstenen koude bakken op rechthoekige grondslag. De laat 19de-eeuwse bakken zijn van gepleisterde baksteen en worden middels dwarsmuurtjes in respectievelijk vier, vijf en zes compartimenten verdeeld. De glazen oplegramen zijn (gedeeltelijk) nog aanwezig. Waardering De DRIE KOUDE BAKKEN aan de oprijlaan behorende tot de historische buitenplaats Schuttersveld zijn van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de doelmatige vormgeving; -als karakteristieke elementen van de buitenplaats; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511855
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Schuttersveld: Koude bakken in Enschede

Villa Schuttersveld: Tuinaanleg

Hengelosestraat 111
Enschede
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg gelegen rondom villa Schuttersveld gaat in oorsprong terug..

Villa Schuttersveld: Koetshuis

Hengelosestraat 111
Enschede
Omschrijving KOETSHUIS. Voormalig, in de jaren '80 verbouwd koetshuis annex paardenstal op L-vormige grondslag, daterende uit het midden va..

Villa Schuttersveld

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HOOFDGEBOUW (huis Schuttersveld). Onderkelderd blokvormig wit gepleisterd hoofdgebouw in empirestijl met aan de achterzijde ee..

Villa Schuttersveld: Hek

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HEKWERK. Tussen de Hengelosestraat en het park rondom het huis Schuttersveld staat een afscheiding in de vorm van een laat 19d..

Villa Schuttersveld: Dienstwoningen

Hengelosestraat 107
Enschede
Omschrijving BLOK VAN TWEE DIENSTWONINGEN EN BIJBEHOREND HEKWERK. Huis op vierkante grondslag op vooruitspringende plint onder een met rode..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Schuttersveld: Koude bakken in Enschede

Foto's (1)