Villa Schuttersveld: Hek in Enschede

Hengelosestraat 113
7514AE Enschede

Beschrijving van Villa Schuttersveld: Hek

Omschrijving HEKWERK. Tussen de Hengelosestraat en het park rondom het huis Schuttersveld staat een afscheiding in de vorm van een laat 19de-eeuws hekwerk. Het smeedijzeren hek is geplaatst op een gepleisterde bakstenen voet en is opgebouwd uit smeedijzeren spijlen, voorzien van knoppen en regels. Aan weerszijden van het hek bevinden zich twee identieke toegangshekken, bestaande uit twee vlakke smeedijzeren pijlers waarbinnen twee draaibare vleugels zijn aangebracht. In de pijlers staan de woorden SCHUTTERS en VELD. Waardering Het HEKWERK aan de oprijlaan behorende tot de historische buitenplaats Schuttersveld is van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de doelmatige vormgeving; -als karakteristieke afscheiding tussen de buitenplaats en de openbare ruimte; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)