Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Schuttersveld: Koetshuis in Enschede

Kasteel Buitenplaats

Hengelosestraat 111
7514AE Enschede
Overijssel

Bouwjaar: 1980-1985


Beschrijving van Villa Schuttersveld: Koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS. Voormalig, in de jaren '80 verbouwd koetshuis annex paardenstal op L-vormige grondslag, daterende uit het midden van de 19de eeuw, onder een met grijze pannen gedekt zadeldak, thans in gebruik als restaurant. In de afsluitende noord- en westgevels nog enkele originele getoogde stalramen. Het interieur werd recentelijk volledig aangepast aan de huidige functie en komt voor bescherming niet in aanmerking. Enkele gietijzeren palen die eertijds de paardenboxen en de stal van elkaar scheidden staan nu op het plein bij het koetshuis. Aan de oostzijde van het koetshuis een aanbouw van recente datum die wegens te geringe ouderdom en monumentale waarden buiten de bescherming van rijkswege valt. Waardering Het KOETSHUIS behorende tot de historische buitenplaats Schuttersveld zijn van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de karakteristieke architectonische vormgeving; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; -vanwege de kenmerkende ligging binnen de historische tuin- en parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511852
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Schuttersveld: Koetshuis in Enschede

Villa Schuttersveld: Tuinaanleg

Hengelosestraat 111
Enschede
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg gelegen rondom villa Schuttersveld gaat in oorsprong terug..

Villa Schuttersveld: Koude bakken

Hengelosestraat 111
Enschede
Omschrijving DRIE KOUDE BAKKEN. In het noorden van het rechthoekige afgesloten moestuin achter het koetshuis, liggen drie bakstenen koude b..

Villa Schuttersveld

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HOOFDGEBOUW (huis Schuttersveld). Onderkelderd blokvormig wit gepleisterd hoofdgebouw in empirestijl met aan de achterzijde ee..

Villa Schuttersveld: Hek

Hengelosestraat 113
Enschede
Omschrijving HEKWERK. Tussen de Hengelosestraat en het park rondom het huis Schuttersveld staat een afscheiding in de vorm van een laat 19d..

Villa Schuttersveld: Dienstwoningen

Hengelosestraat 107
Enschede
Omschrijving BLOK VAN TWEE DIENSTWONINGEN EN BIJBEHOREND HEKWERK. Huis op vierkante grondslag op vooruitspringende plint onder een met rode..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Schuttersveld: Koetshuis in Enschede

Foto's (2)