Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Loenersloot: vijf zandstenen tuinvazen in Loenersloot

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 211
3634AL Loenersloot (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Loenersloot: vijf zandstenen tuinvazen

Omschrijving onderdeel 8: VIJF 18DE-EEUWSE ZANDSTENEN TUINVAZEN, (thans) geplaatst op de weermuur van de hoofdburcht, behorende bij het complex historische buitenplaats Loenersloot. De vazen zijn in drie verschillende vormen uitgevoerd (twee koppels en een eenling); ze vormen echter een serie. Waardering VIJF TUINVAZEN behorende tot de buitenplaats Loenersloot, zijn van algemeen belang: - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de kenmerkende vormgeving; - vanwege het karakteristieke materiaalgebruik; - vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de kenmerkende plaats op het de weermuur van de hoofdburcht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511844
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Loenersloot: vijf zandstenen tuinvazen in Loenersloot

Kasteel Loenersloot

Rijksstraatweg 211
Loenersloot (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDHUIS van het complex historische buitenplaats Loenersloot. Het op een vrijwel vierkant kasteeleiland gelegen ..

Loenersloot: tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 211
Loenersloot (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG bij complex historische buitenplaats Loenersloot. De huidige historische park- en..

Loenersloot: smeedijzeren toegangshek

Rijksstraatweg 211
Loenersloot (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 7: Tussen de gracht en het koetshuis geplaatst 19de-eeuws SMEEDIJZEREN TOEGANGSHEK, behorende bij het complex histor..

Loenersloot: hoge bakstenen keermuur

Rijksstraatweg 211
Loenersloot (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 9 Hoge, 19de-eeuwse bakstenen KEERMUUR, staande voor de recent gerestaureerde laat 19de-eeuwse houten brug van de v..

Loenersloot: koetshuis

Rijksstraatweg 209
Loenersloot (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving onderdeel 6: In oorsprong uit ca. 1770 daterend KOETSHUIS, staande op de voormalige voorburcht ter plaatse van een ouder gebou..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)