Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Matanze: boerderij in Terwolde

Boerderij

Deventerweg 2
7396AX Terwolde (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1860 (steentje)


Beschrijving van De Matanze: boerderij

BOERDERIJ. Boerderij behorende tot de historische buitenplaats De Matanze, gelegen in het meest zuidelijke deel van de aanleg. De op rechthoekige grondslag, in baksteen opgetrokken boerderij uit -volgens een aangebracht steentje- 1860 overkapt door een laag, met hollandse pannen gedekt wolfsdak en is deels voorzien van vensters met 12- en 16 ruits verdeling. Waardering BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats De Matanze, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de redelijke mate van gaafheid van het exterieur; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511831
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Matanze: boerderij in Terwolde

De Dijkkamp

Deventerweg 2
Terwolde (Gemeente Voorst)
Boerderij uit het midden der 19e eeuw met pannen wolfdak. Vensters met 12- en 16-ruitsroedenverdeling in de ramen en luiken. Op een steentje..

Het Grote Blokhuis

Bandijk 31
Terwolde (Gemeente Voorst)
"Het Grote Blokhuis". Boerderij waarvan het woonhuis dwars op de stal gebouwd is, omstreeks 1800. Driedelige stal onder wolfdaken. Het woonh..

De Matanze: jachtopzienerswoning

Deventerweg 8
Terwolde (Gemeente Voorst)
JACHTOPZIENERSWONING. Een woning op rechthoekige grondslag, onder een met grijze, gesmoorde oudhollandse pannen gedekt zadeldak met overstek..

De Matanze: landhuis

Deventerweg 10
Terwolde (Gemeente Voorst)
HOOFDGEBOUW (DE MATANZE). In eclectische trant omstreeks 1855 gebouwd en omstreeks 1876 ingrijpend verbouwd hoofdgebouw van de historische b..

De Matanze: historische tuin- en parkaanleg

Deventerweg 10
Terwolde (Gemeente Voorst)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats De Matanze gaat terug tot in de 17de eeuw, toen omst..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Matanze: boerderij in Terwolde