Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Ophemert: tuinmuur in Ophemert

Tuin Park Landgoed

Dreef 2
4061BL Ophemert (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Kasteel Ophemert: tuinmuur

Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR MET KAS. Laat 19de-eeuwse bakstenen tuinmuur, die tegelijk de achterwand is van de bakstenen kas van iets jongere datum die er tegenaan is gebouwd. De kas is aan de binnenzijde wit gepleisterd en is voorzien van een stookhok met ijzeren deurtje. In de kas enkele entrees. Het glazen lessenaarsdak is van recente datum (ca. 1990). Waardering TUINMUUR MET KAS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functionele ligging in de moestuin; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511822
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Ophemert: tuinmuur in Ophemert

Kasteel Ophemert

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (HUIS OPHEMERT) MET VOORHOF, HOEKTORENS, VOORPLEIN, KEERMUREN EN BRUGGEN. Het omgrachte huis Ophemer..

Kasteel Ophemert: historische tuin- en parkaanleg

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Ophemert. De huidige tuin- en parkaanleg in lands..

Kasteel Ophemert: koetshuis

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS. Het op het voorplein van kasteel Ophemert staande koetshuis (met voormalige tuinmanswoning en bovenw..

Kasteel Ophemert: schuur

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 4: SCHUUR. Ten noorden van het kasteeleiland en het eiland met het koetshuis staat een uit rode bakstenen opgetrokk..

Kasteel Ophemert: inrijhek

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 6: INRIJHEK. Bij de ingang geplaatst inrijhek bestaande uit twee bakstenen pijlers (19de-eeuw), elk bekroond door w..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Ophemert: tuinmuur in Ophemert