Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Ophemert: schuur in Ophemert

Kasteel Buitenplaats

Dreef 2
4061BL Ophemert (gemeente Neerijnen)
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Kasteel Ophemert: schuur

Omschrijving onderdeel 4: SCHUUR. Ten noorden van het kasteeleiland en het eiland met het koetshuis staat een uit rode bakstenen opgetrokken laat 19de-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag. De schuur wordt overkapt door een met gesmoorde hollandse pannen gedekt schilddak. De rechter zijgevel (zuidoost) is hoger opgetrokken dan de linker zijgevel met als gevolg dat de dakschilden niet even lang zijn. In de voorgevel (topgevel met schouders en een schoorsteentje) een baander met daarboven een rond licht en links een venster met luik. In de schuur ondermeer de oorspronkelijke kapconstructie, een tussenwand met deur en een bakstenen vloer. Waardering SCHUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de functionele en doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511821
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Ophemert: schuur in Ophemert

Kasteel Ophemert

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (HUIS OPHEMERT) MET VOORHOF, HOEKTORENS, VOORPLEIN, KEERMUREN EN BRUGGEN. Het omgrachte huis Ophemer..

Kasteel Ophemert: historische tuin- en parkaanleg

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Ophemert. De huidige tuin- en parkaanleg in lands..

Kasteel Ophemert: koetshuis

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS. Het op het voorplein van kasteel Ophemert staande koetshuis (met voormalige tuinmanswoning en bovenw..

Kasteel Ophemert: tuinmuur

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR MET KAS. Laat 19de-eeuwse bakstenen tuinmuur, die tegelijk de achterwand is van de bakstenen kas van ie..

Kasteel Ophemert: inrijhek

Dreef 2
Ophemert (Gemeente Neerijnen)
Omschrijving onderdeel 6: INRIJHEK. Bij de ingang geplaatst inrijhek bestaande uit twee bakstenen pijlers (19de-eeuw), elk bekroond door w..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Ophemert: schuur in Ophemert

Foto's (1)