Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vreedenhoff: Tuinmanshuis en schuur in Nieuwersluis

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 51
3631AB Nieuwersluis (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1887


Beschrijving van Vreedenhoff: Tuinmanshuis en schuur

Omschrijving TUINMANSHUIS MET SCHUUR. Aan de zuidzijde van de aanleg staat een tuinmanshuis uit 1887, dat in 1909 is afgebroken en met dezelfde bouwmaterialen op de huidige plaats weer is opgebouwd. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken pand bestaat uit één bouwlaag onder een met gesmoorde kruispannen gedekt zadeldak met makelaar. De drie traveeën brede voorgevel is voorzien van negenruitsvensters met luiken en een vierruitsvenster in de top. Achter het huis staat een houten SCHUUR met horizontale gepotdekselde delen onder een zadeldak. Waardering TUINMANSHUIS MET SCHUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige doch harmonische vormgeving; - als karaktersitiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511799
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vreedenhoff: Tuinmanshuis en schuur in Nieuwersluis

Vreedenhoff: landhuis

Rijksstraatweg 53
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOOFDGEBOUW. Bakstenen, blokvormig hoofdgebouw gebouwd tussen 1749 en 1753 vermoedelijk door de Amsterdamse architect Jean Co..

Vreedenhoff: Historische park- en tuinaanleg

Rijksstraatweg 53
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats. De historische aanleg van VreedenHoff omvat, sinds het ontstaa..

Vreedenhoff: Toegangshek

Rijksstraatweg 53
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving TOEGANGSHEK. Aan de Rijksstraatweg staat een monumentaal hekwerk in Lodewijk XV-stijl gemaakt tussen 1751 en 1753 door de Ams..

Vreedenhoff: Hek bij zijingang

Rijksstraatweg 53
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving De zij-ingang van de buitenplaats wordt gemarkeerd door een klein smeedijzeren HEK, dat oorspronkelijk tegenover het grote in..

Vreedenhoff: Koepel

Rijksstraatweg 53
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving KOEPEL. Aan de Rijksstraatweg staat een koepel uit 1776, zoals de gedenksteen naast de toegang vermeld 'Carolina Justina Huy..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vreedenhoff: Tuinmanshuis en schuur in Nieuwersluis

Foto's (1)