Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De tempel: moestuinhek in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Delftweg 186
3046NC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: vermoedelijk vroeg 20e eeuw


Beschrijving van De tempel: moestuinhek

Omschrijving MOESTUINHEK. Vermoedelijk vroeg 20ste-eeuws eenvoudig smeedijzeren spijlenhek dat de moestuin afsluit. Tussen het in delen opgebouwde eenvoudige hek, centraal twee draaibare vleugels die aan de bovenzijde wat verlaagd zijn. Waardering MOESTUINHEK behorende tot de buitenplaats De Tempel, van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de sobere en doelmatige vormgeving; -als karakteristiek markeringspunt van een entree tot een gedeelte van de buitenplaats; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511768
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De tempel: moestuinhek in Rotterdam

De Tempel: twee voetstukken

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TWEE VOETSTUKKEN. Twee 18de-eeuwse hardstenen voetstukken, thans (1997) geplaatst bij het gazon ten oosten van het huis. De ..

De tempel: tuinbeeld op sokkel "Hercules"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL: 'HERCULES'. Natuurstenen tuinbeeld, Hercules (Cressant), datering ca. 1740-1750 op bijpassende sokkel. ..

De Tempel: hoofdgebouw

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis de Tempel). Het in een neo-classicistische stijl opgetrokken hoofdgebouw van de historische buitenplaats De..

De tempel: tuinbeeld op sokkel "Flora" of "Diana"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL: 'FLORA' (OF 'DIANA'). Natuurstenen tuinbeeld: Flora (of Diana), datering ca. 1740-1750, op bijpassende ..

De Tempel: zes smeedijzeren bruggen

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving ZES SMEEDIJZEREN BRUGGEN. Zes wit geschilderde laat-19de-eeuwse bruggen, die verspreid door de aanleg over de slingervijver l..

Kaart & Routeplanner

Route naar De tempel: moestuinhek in Rotterdam

Foto's (1)