Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Tempel: zes smeedijzeren bruggen in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Delftweg 186
3046NC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van De Tempel: zes smeedijzeren bruggen

Omschrijving ZES SMEEDIJZEREN BRUGGEN. Zes wit geschilderde laat-19de-eeuwse bruggen, die verspreid door de aanleg over de slingervijver liggen. De zes bruggen zijn allemaal verschillend, doordat elk voorzien is van anders vormgegeven smeedijzeren leuningen. Waardering SMEEDIJZEREN BRUGGEN behorende tot de historische buitenplaats De Tempel, van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de architectonische vormgeving; -als karakteristieke en functionele onderdelen van de buitenplaats; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; -vanwege de kenmerkende ligging over de slingervijver in de parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511766
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Tempel: zes smeedijzeren bruggen in Rotterdam

De Tempel: historische tuin- en parkaanleg

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats De Tempel gaat in oorsprong ..

De tempel: moestuinhek

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving MOESTUINHEK. Vermoedelijk vroeg 20ste-eeuws eenvoudig smeedijzeren spijlenhek dat de moestuin afsluit. Tussen het in delen o..

De Tempel: twee voetstukken

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TWEE VOETSTUKKEN. Twee 18de-eeuwse hardstenen voetstukken, thans (1997) geplaatst bij het gazon ten oosten van het huis. De ..

De Tempel: tuinbeeld op voetstuk "Diana

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD OP VOETSTUK: 'DIANA'. Natuurstenen tuinbeeld, voorstellende 'Diana' uit ca. 1730-1750, mogelijk afkomstig van de b..

De tempel: tuinbeeld op sokkel "Hercules"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL: 'HERCULES'. Natuurstenen tuinbeeld, Hercules (Cressant), datering ca. 1740-1750 op bijpassende sokkel. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Tempel: zes smeedijzeren bruggen in Rotterdam

Foto's (1)