Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De tempel: tuinbeeld op sokkel "Flora" of "Diana" in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Delftweg 186
3046NC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1740-1750
Architect: J. Gilles (vermoedelijk)


Beschrijving van De tempel: tuinbeeld op sokkel "Flora" of "Diana"

Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL: 'FLORA' (OF 'DIANA'). Natuurstenen tuinbeeld: Flora (of Diana), datering ca. 1740-1750, op bijpassende sokkel. Het bijbehorende beeld 'Hercules' (onderdeel 17) is gesigneerd door J. Gilles. Vermoedelijk is dit beeld van dezelfde hand. Mogelijk afkomstig van de buitenplaats Zijdebalen en in 1820 voor de buitenplaats De Tempel aangekocht door de familie Criellaert. Het beeld staat thans (1997) aan de achterzijde van het huis De Tempel. Waardering TUINBEELD OP SOKKEL: 'FLORA' (OF 'DIANA') behorende tot de buitenplaats De Tempel, van algemeen belang: -als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; -vanwege de hoge kwaliteit van het beeldhouwwerk; -vanwege de kenmerkende vormgeving en het karakteristieke materiaalgebruik; -vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; -vanwege de herkomst van de buitenplaats Zijdebalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511763
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De tempel: tuinbeeld op sokkel "Flora" of "Diana" in Rotterdam

De Tempel: hoofdgebouw

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis de Tempel). Het in een neo-classicistische stijl opgetrokken hoofdgebouw van de historische buitenplaats De..

De tempel: tuinbeeld op sokkel "Hercules"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD OP SOKKEL: 'HERCULES'. Natuurstenen tuinbeeld, Hercules (Cressant), datering ca. 1740-1750 op bijpassende sokkel. ..

De Tempel: twee voetstukken

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TWEE VOETSTUKKEN. Twee 18de-eeuwse hardstenen voetstukken, thans (1997) geplaatst bij het gazon ten oosten van het huis. De ..

De tempel: moestuinhek

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving MOESTUINHEK. Vermoedelijk vroeg 20ste-eeuws eenvoudig smeedijzeren spijlenhek dat de moestuin afsluit. Tussen het in delen o..

De Tempel: eenvoudige houten rustieke brug

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving RUSTIEKE BRUG. Houten brug van ca. 1900, gelegen over de vijver in het achterste gedeelte van de tuin- en parkaanleg. De eenv..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)