Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Tempel: twee toegangshekken in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Delftweg 186
3046NC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van De Tempel: twee toegangshekken

Omschrijving TWEE TOEGANGSHEKKEN. Twee giet- en smeedijzeren, 18de/19de-eeuwse toegangshekken aan de Delftweg die de entrees tot de buitenplaats markeren. De hekken staan op uitzwenkende bakstenen keermuren met bakstenen brugdek en bestaan ieder uit twee gegoten kolommen, waartussen twee draaibare smeedijzeren vleugels met geschulpte bovenzijden. Aan de buitenzijde van de kolommen een voluutvormig zijstuk. Op de keermuren staan ijzeren leuningen. Waardering TOEGANGSHEKKEN behorende tot de buitenplaats De Tempel, van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de architectonische vormgeving; -als karakteristiek markeringspunt van de entrees tot de buitenplaats; -vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511752
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Tempel: twee toegangshekken in Rotterdam

De Tempel: waterspuwend dolfijntje

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving DOLFIJNTJE. Waterspuwend dolfijntje uit het eerste kwart van de 18de eeuw van Bentheimer zandsteen dat deel uitmaakt van de ..

De Tempel: tuinbeeld "Diana"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD: 'DIANA'. Beeld in Oberkirchner zandsteen op voetplaat uit ca. 1730-1740, waarschijnlijk de godin Diana personifië..

De Tempel: tuinbeeld "Apollo"

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TUINBEELD: 'APOLLO'. Beeld in Oberkirchner zandsteen op voetplaat uit ca. 1730-1740, waarschijnlijk de god Apollo personifiÃ..

De Tempel: twee schilddragende leeuwtjes

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving TWEE SCHILDDRAGENDE LEEUWTJES. Twee, vermoedelijk 19de-eeuwse, schilddragende leeuwtjes uitgevoerd in Bentheimer zandsteen e..

De Tempel: koetshuis

Delftweg 186
Rotterdam
Omschrijving KOETSHUIS. 19de-eeuws koetshuis met woonhuis, thans (1997) in gebruik als woonhuis en recreatieruimte. Het twee bouwlagen ho..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Tempel: twee toegangshekken in Rotterdam

Foto's (1)