Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Benthuijs: hekwerk met hekpijlers in Baarn

Overig

Eemnesserweg 91
3743AG Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 1881


Beschrijving van Benthuijs: hekwerk met hekpijlers

Omschrijving complexonderdeel 6 Aan de Eemnesserweg gelegen HEKWERK met HEKPIJLERS. Het hekwerk is een ijzeren rondbooghek met staanders die aan de uiteinden voorzien zijn van krulwerk. Het omheint het grasveld aan de voorzijde van de villa. Aan de Eemnesserweg staat twee hekpijlers met geblokte bakstenen lisenen op een hardstenen voet en met een hardstenen afdekplaat. Hierop staat aan de voorzijde de tekst 'Bent' en aan de achterzijde 'Huys' ingebeiteld. Aan de achterzijde staat de tekst 'Voor' en 'Eng' ingebeiteld. Een tweede paar hekpijlers staat voor de dienstwoning bij de tweede toegang tot de villa. Dit paar is identiek aan de hekpijlers aan de Eemnesserweg. Waardering Het hekwerk en de hekpijlers zijn van cultuurhistorische waarde en ensemblewaarde als onderdeel van de geschiedenis van de buitenplaats Benthuys. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511715
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Benthuijs: hekwerk met hekpijlers in Baarn

Benthuijs: villa

Eemnesserweg 91
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 1 De op enige afstand van de weg tegen een glooiing gelegen VILLA, gebouwd in neorenaissancestijl. De villa ..

Benthuijs: tuin- en parkaanleg

Eemnesserweg 91
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 2 De TUIN- en PARKAANLEG van de buitenplaats Benthuys is tussen 1881 en aangelegd in een mengstijl en bestaat..

Benthuijs: dienstwoning

Eemnesserweg 95
Baarn
Omschrijving Complexonderdeel 5 Ter rechterzijde van het hoofdgebouw gelegen DIENSTWONING van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond. D..

Benthuijs: koetshuis

Eemnesserweg 93
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 3 Het rechts achter het hoofdgebouw gelegen KOETSHUIS met dienstwoning is in dezelfde neorenaissancestijl en ..

Benthuijs: oranjerie

Eemnesserweg 89a
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 4 Zuidoostelijk van het hoofdgebouw gelegen ORANJERIE is in 1991 gerestaureerd en verbouwd tot woonhuis, waar..

Kaart & Routeplanner

Route naar Benthuijs: hekwerk met hekpijlers in Baarn