Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinvaas in Baarn

Tuin Park Landgoed

Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 1775-1800


Beschrijving van Tuinvaas

Omschrijving complexonderdeel 14 TUINVAAS, geplaatst voor de oranjerie. De natuurstenen vaas is geplaatst op een inzwenkend vierkant basement en vervaardigd in de Lodewijk XIV-stijl en dateert vermoedelijk uit het einde van de achttiende eeuw. De vaas heeft een gelobde onderzijde en een deksel met acanthusbladeren. De voorstelling op de vaas bestaat uit een aantal cupido's. Waardering complexonderdeel 14 De tuinvaas is van architectuurhistorische waarde vanwege de ornamentiek en van ensemblewaarde als onderdeel van de parkaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511698
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinvaas in Baarn

Paleis Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Koninklijk Paleis Soestdijk, gebouwd naar ontwerp van Maurits Post als Jachthuis voor de Koning Stadhouder Willem III in 1674. In 1816 onder..

Orangerie

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Uit de eerste helft van de 19e eeuw daterende, negen vensterassen tellende orangerie, op een lage natuurstenen plint met geheel wit gepleist..

Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 2 De PARKAANLEG van paleis Soestdijk is oorspronkelijk aangelegd in 1689 door Maurits Post. Hiervan zijn geen..

Soestdijk

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 8 Gietijzeren BRUG, gelegen aan de zuidwestzijde achter het Paleis Soestdijk, over een deel van de vijver aan..

Sportpaviljoen

Amsterdamsestraatweg 1
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 13 Het SPORTPAVILJOEN is in 1937 ontworpen door de architecten J. de Bie Leuveling Tjeenk en A.J. van der Ste..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinvaas in Baarn