Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Cantonspark: kweekbak in Baarn

Nijverheid Industrie

Heemskerklaan 25
3742AK Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 1905-1910


Beschrijving van Cantonspark: kweekbak

Aan de zuidwestzijde in het Cantonspark ligt een KWEEKBAK. Deze kwekerij is verdiept gelegen en wordt aan de noord en westzijde omsloten door een tuinmuur. De tuinmuur is opgetrokken uit baksteen met muurdammen en een ezelsrug. Aan de noordzijde is de muur in het midden verhoogd en voorzien van een getoogde poortvormige doorgang met twee deuren. Deze geven toegang tot het middenpad dat ter weerszijden met boompjes beplant is. Op de hoek aan de noordoostzijde van de kwekerij bevindt zich een trapje van cement met een leuning met pijlers in de vorm van een dobbelsteenkapiteel. De tuinmuur die gelegen is op het zuiden doet tevens dienst als kweekmuur van druivenstruiken. Waardering De kwekerij is van cultuurhistorisch en architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en de kweekmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511689
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Cantonspark: kweekbak in Baarn

Cantonspark: parkaanleg

Heemskerklaan 25
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 1 De PARKAANLEG van het Cantonspark dateert van 1905 en is in een gemengde stijl aangelegd binnen de parralel..

Cantonspark: wintertuin

Heemskerklaan 25
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 2 De evenwijdig aan de Heemskerklaan in het Cantonspark gelegen WINTERTUIN is in 1914-1915 gebouwd voor A. Ja..

Cantonspark: tennishuisje

Heemskerklaan 25
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 3 Het aan de noordzijde naast de wintertuin gelegen TENNISHUISJE is omstreeks 1905 gebouwd in chaletstijl en ..

Cantonspark: collonade

Heemskerklaan 25
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 4 Midden in het Cantonspark, verhoogd gelegen COLONNADE, vervaardigd in 1750 voor de in 1742 gestichtte buite..

Cantonspark: fontein

Heemskerklaan 25
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 5 Ten westen van de colonnade in het Cantonspark gelegen FONTEIN in de vorm van een waterval. De waterval wer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Cantonspark: kweekbak in Baarn

Foto's (2)