Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Hooge Vuursche: toegangshek in Baarn

Overig

Hilversumsestraatweg 14
3744KC Baarn
Utrecht

Bouwjaar: 1912
Architect: Eduard Cuypers


Beschrijving van De Hooge Vuursche: toegangshek

Omschrijving complexonderdeel 3 TOEGANGSHEK, in 1912 ontworpen door Ed. Cuypers. Het hek bestaat uit een grote doorrit voor auto's en kleinere doorgangen voor voetgangers. Het aan de Hilversumsestraatweg gelegen hek bestaat uit twee bakstenen hekpijlers met natuurstenen bekroningen en afdekplaten waarop natuurstenen leeuwen met schilden zijn geplaatst. Ertussen bevindt zich een vaste smeedijzeren toog waarin in gouden letters de tekst: 'anno 1912' en: 'De Hooge Vuursche'. Erboven bevindt zich in het midden een lantaarn. Eronder bevindt zich is een dubbel, openslaand smeedijzeren spijlenhek. Ter weerszijden van de hekpijlers bevinden zich toegangshekken voor voetgangers waarnaast kleinere pijlers staan. Waardering complexonderdeel 3 Het toegangshek is van architectuurhistorische waarde vanwege de gaafheid, de vormgeving in combinatie met het materiaalgebruik en de detaillering. Het is voorts van situationele waarde vanwege de ligging aan de Hilversumsestraatweg in relatie tot het huis en de tuinaanleg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511672
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Hooge Vuursche: toegangshek in Baarn

De Hooge Vuursche: landhuis

Hilversumsestraatweg 14
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 1 Het tussen 1910 en 1912 naar ontwerp van Ed. Cuypers gebouwde LANDHUIS is opgetrokken met zeventiende en ac..

De Hooge Vuursche: tuinaanleg

Hilversumsestraatweg 14
Baarn
Omschrijving complexonderdeel 2 De rondom het landhuis gelegen TUINAANLEG werd in 1912 in geometrische stijl ontworpen door de tuinarchitec..

Terrein waarin twee grafheuvels

Bij Zandheuvelweg
Baarn
Terrein waarin 2 grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. (Gedeeltelijk belast met bescherming voor zover het betreft de twee daa..

Boerderij 'Ravestein' met bakhuis

Groeneveld 3
Baarn
(Op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.9) BOERDERIJ 'RAVESTEIN' MET BAKHUIS. Ten zuiden van het hoofdgebouw, evenwijdig aan de Raveste..

Hilversumsestraatweg 22, witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst

Hilversumsestraatweg 22
Baarn
Witgepleisterde dienstwoning met chinees overstekend rieten dak met houten kartellijst. Aanvang XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)