Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Werk aan de Korte Uitweg: De Staat in Tull en 't Waal

Militair Object

Lange Uitweg 42 A
3999WL Tull en 't Waal (gemeente Houten)
Utrecht

Bouwjaar: 1910-1920


Beschrijving van Werk aan de Korte Uitweg: De Staat

Omschrijving complexonderdeel 4 De uit circa 1910-1920 stammende LOODS ten zuiden van de kazerne was vermoedelijke een affuitloods. Het betreft een vrijstaand, éénlaags gebouw op rechthoekige plattegrond onder een met Hollandse pannen gedekt zadeldak. De houten gevels zijn in horizontaal aangebrachte messing-en-groef-delen opgebouwd en rusten op een gemetselde plint. De vensteropeningen hebben roedenverdeelde ramen; de deuren, zijn enkele, danwel dubbele houten deuren, deels uitgevoerd als zolderluik. Waardering Het complexonderdeel is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een loods uit het begin van de 20ste eeuw, welke door de ruimtelijke en functionele relatie met de overige complexonderdelen tevens ensemblewaarde heeft. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511662
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Werk aan de Korte Uitweg: De Staat in Tull en 't Waal

Werk aan de Korte Uitweg: aardwerk

Lange Uitweg 42A
Tull en 't Waal (Gemeente Houten)
Omschrijving complexonderdeel 1 Het uit 1871-1874 stammende fort 'Werk aan de Korte Uitweg', bestaat uit een omgracht AARDWERK met een nage..

Werk aan de Korte Uitweg: kazerne A

Lange Uitweg 42A
Tull en 't Waal (Gemeente Houten)
Omschrijving complexonderdeel 2 Op het fort tegenover de brug bevindt zich een bomvrije KAZERNE A van één bouwlaag onder aarden dekking, ..

Werk aan de Korte Uitweg: Betonnen remise

Lange Uitweg 42A
Tull en 't Waal (Gemeente Houten)
Omschrijving complexonderdeel 3 De betonnen uit circa 1877 stammende REMISE (B) aan de oostzijde van het fort bestaat uit een recht front m..

Inundatiekanaal

t.w. van de Molenbuurt
Schalkwijk (Gemeente Houten)
Omschrijving complexonderdeel 3 Twee identieke ijzeren VERDEDIGINGSBRUGGEN 1 en 2 uit 1871 liggen over het inundatiekanaal. Ten westen van ..

Inundatiekanaal

t.w. van de Molenbuurt
Schalkwijk (Gemeente Houten)
Omschrijving complexonderdeel 2 In de glacis bevinden zich drie SCHUILPLAATSEN A, B en C uit 1875-1876, die in 1916 verstevigd zijn met bet..

Kaart & Routeplanner

Route naar Werk aan de Korte Uitweg: De Staat in Tull en 't Waal