Lunet de Snel in Schalkwijk

ten n.o. van Frt. Honswyk
3990DA Schalkwijk (gemeente Houten)

Beschrijving van Lunet de Snel

Omschrijving complexonderdeel 2 Het bakstenen front van de KAZERNE telt één een bouwlaag en is negen traveeën lang. In elke travee bevindt zich een getoogde entree en een getoogd venster. De metalen deuren en luiken zijn een latere wijziging. Op de vijfde en achtste as (van links) bevindt zich een brede getoogde dubbele metalen deur met aan weerszijden een getoogd venster. Elke travee is door een drie dubbele ontlastingsboog overspannen. De kazerne heeft een aarden dak, waarop een REMISE is gebouwd, die eveneens van een aarden dak is voorzien. Ook de remise heeft een bakstenen front met een ingang op de middenas. Waardering Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kazerne met remise, alsmede van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van behuizing van soldaten op een lunet. Tevens van ensemblewaarde in relatie met complexonderdeel 1. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)