Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Vechten, wachthuis W in Vechten

Militair Object

op het fort (bij)
3980CA Vechten (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: 1920-1930


Beschrijving van Fort Vechten, wachthuis W

Omschrijving complexonderdeel 20 Een nabij de ingang van het fort gelegen WACHTHUIS W op vierkante plattegrond, stammend vermoedelijk uit de jaren 1920-1930. Het huisje telt één bouwlaag onder een met Hollandse pannen gedekt tentdak. De gevels zijn in baksteen opgetrokken en voorzien van getoogde tweelichts vensters. De hoeken van het bouwlichaam zijn verrijkt met gemetselde en geblokte lisenen. De ingang bevindt zich in de tweeassige zuidoostgevel en bestaat uit een getoogde deur met vierruitsraam. Waardering Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een wachthuis, alsmede van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen op het fort. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511593
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Vechten, wachthuis W in Vechten

Fort Vechten, flankbatterijen A en B

op het fort
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 2 Een aan de oostzijde van het fort gelegen bakstenen KAZERNE met REMISE uit 1881 op de verdiepingen en met a..

Fort Vechten, remise en logement J

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 9 Een ten noordwesten van de kazerne gelegen REMISE en LOGEMENT J uit 1869, bestaande uit een bakstenen front..

Fort Vechten, wachthuis N

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 11 Een aan de noordzijde van het fort gelegen WACHTHUIS N uit 1869. In het gemetselde front bevindt zich de o..

Fort Vechten, wachthuis O

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 12 Een nabij de huidige ingang van het fort gelegen WACHTHUIS O uit 1869. In het gemetselde front bevindt zic..

Fort Vechten, remise P

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 13 Een op het noordoostelijke zijbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE P oorspronkelijk uit 1881, bestaande..

Kaart & Routeplanner