Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Vechten, remise P in Vechten

Militair Object

op het fort (bij)
3980CA Vechten (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: 1881


Beschrijving van Fort Vechten, remise P

Omschrijving complexonderdeel 13 Een op het noordoostelijke zijbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE P oorspronkelijk uit 1881, bestaande uit een gemetseld front met afgeschuinde bovenhoeken. Het front is aan de bovenzijde met een iets uitstekende rollaag afgemetseld. Op de middenas bevindt zich een dubbele schuifdeur. Het front is vermoedelijk in de jaren dertig van deze eeuw vernieuwd. Waardering Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de ontwikkeling van de krijgskunde in Nederland, alsmede van architectuurhistorische waarde vanwege vroege toepassing beton. Tevens van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511586
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Vechten, remise P in Vechten

Fort Vechten, flankbatterijen A en B

op het fort
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 2 Een aan de oostzijde van het fort gelegen bakstenen KAZERNE met REMISE uit 1881 op de verdiepingen en met a..

Fort Vechten, remise en logement J

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 9 Een ten noordwesten van de kazerne gelegen REMISE en LOGEMENT J uit 1869, bestaande uit een bakstenen front..

Fort Vechten, wachthuis N

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 11 Een aan de noordzijde van het fort gelegen WACHTHUIS N uit 1869. In het gemetselde front bevindt zich de o..

Fort Vechten, wachthuis O

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 12 Een nabij de huidige ingang van het fort gelegen WACHTHUIS O uit 1869. In het gemetselde front bevindt zic..

Fort Vechten, remise S

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 15 Een op het noordwestelijke keelbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE S uit 1881, bestaande uit een bakst..

Kaart & Routeplanner