Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Vechten, remise en logement K in Vechten

Militair Object

op het fort (bij)
3980CA Vechten (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: 1867-1869


Beschrijving van Fort Vechten, remise en logement K

Omschrijving complexonderdeel 10 Een ten zuidoosten van de kazerne gelegen REMISE en LOGEMENT K uit 1869, bestaande uit een bakstenen front met entreepartij. Oorspronkelijk was de remise gebouwd als geschutsstand die in 1881 omgebouwd is tot bovengenoemde functies. Waardering Van algemene architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een remise met logement, alsmede van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de ontwikkeling van de krijgskunde in Nederland. Tevens van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511583
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Vechten, remise en logement K in Vechten

Fort Vechten, remise Q

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 14 Een op het zuidwestelijke zijbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE Q uit 1881, bestaande uit een bepleis..

Fort Vechten, remise T

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 16 Een op het noordwestelijke keelbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE T, bestaande uit een bakstenen fron..

Fort Vechten, flankbatterij D

op het fort
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 4 Een op het zuidoostelijke zijbastion gelegen FLANKBATTERIJ D uit 1869, bestaande uit een gemetselde front, ..

Fort Vechten, 3 koepelkazematten

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Beschrijving complexonderdeel 17 Drie betonnen KOEPELKAZEMATTEN uit 1939, zich bevindende in de courtine tussen het hoofdbastion en zuidwes..

Fort Vechten, reservebatterij H

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 6 Een op het zuidwestelijk zijbastion gelegen REVERSBATTERIJ H uit 1869, bestaande uit een gemetselde front, ..

Kaart & Routeplanner