Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Vechten, reservebatterij H in Vechten

Militair Object

op het fort (bij)
3980CA Vechten (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: 1867-1869


Beschrijving van Fort Vechten, reservebatterij H

Omschrijving complexonderdeel 6 Een op het zuidwestelijk zijbastion gelegen REVERSBATTERIJ H uit 1869, bestaande uit een gemetselde front, waarvan de bovenzijde aan de uiteinden zijn afgeschuind. In het front bevindt zich een rondboogvormige dubbele deur die toegang geeft tot de poterne. De poterne leidt naar de drie geschutsruimten. De geschutsopeningen zijn dichtgemetseld. Waardering Van algemene architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een reversbatterij met poterne, alsmede van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de ontwikkeling van de krijgskunde in Nederland. Tevens van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511579
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Vechten, reservebatterij H in Vechten

Fort Vechten, 17 kazematten

ten zuidoosten v/h fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 21 Buiten het fort aan de zuidoostzijde bevindt zich langs de gracht een zogenaamde ENVELOPPE of buitenglacis..

Fort Vechten, aardwerk

gelegen aan Marsdijk
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 1 Een door een brede gracht omgeven AARDWERK van Fort Vechten, vormgegeven volgens het zogenaamde bastaardsys..

Fort Vechten, flankbatterij C

op het fort
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 3 Een op het noordoostelijke zijbastion gelegen FLANKBATTERIJ C uit 1869, bestaande uit een gemetselde front,..

Fort Vechten, reservebatterij G

op het fort
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 5 Een op het noordoostelijk zijbastion gelegen REVERSBATTERIJ G uit 1869, bestaande uit een gemetselde front,..

Fort Vechten, flankbatterij E en remise L

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 7 Een op het noordoostelijke, polygonale keelbastion gelegen FLANKBATTERIJ E met REMISE L uit 1869, bestaande..

Kaart & Routeplanner