Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fort Vechten, flankbatterij D in Vechten

Militair Object

op het fort
3980CA Vechten (gemeente Bunnik)
Utrecht

Bouwjaar: 1910-1920


Beschrijving van Fort Vechten, flankbatterij D

Omschrijving complexonderdeel 4 Een op het zuidoostelijke zijbastion gelegen FLANKBATTERIJ D uit 1869, bestaande uit een gemetselde front, waarin een rondboogvormige dubbele deur is gezet. Het front is aan de uiteinden afgeschuind. De deur geeft toegang tot de poterne die leidt naar de geschutsruimten. De getoogde geschutsopeningen zijn dichtgemetseld. Waardering Van algemene architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een flankbatterij met poterne, alsmede van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de ontwikkeling van de krijgskunde in Nederland. Tevens van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511577
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fort Vechten, flankbatterij D in Vechten

Fort Vechten, 3 koepelkazematten

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Beschrijving complexonderdeel 17 Drie betonnen KOEPELKAZEMATTEN uit 1939, zich bevindende in de courtine tussen het hoofdbastion en zuidwes..

Fort Vechten, remise en logement K

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 10 Een ten zuidoosten van de kazerne gelegen REMISE en LOGEMENT K uit 1869, bestaande uit een bakstenen front..

Fort Vechten, remise Q

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 14 Een op het zuidwestelijke zijbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE Q uit 1881, bestaande uit een bepleis..

Fort Vechten, remise T

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 16 Een op het noordwestelijke keelbastion gelegen (brikke)betonnen REMISE T, bestaande uit een bakstenen fron..

Fort Vechten, reservebatterij H

op het fort (bij)
Vechten (Gemeente Bunnik)
Omschrijving complexonderdeel 6 Een op het zuidwestelijk zijbastion gelegen REVERSBATTERIJ H uit 1869, bestaande uit een gemetselde front, ..

Kaart & Routeplanner