Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beukenhorst: sluis in Vught

Weg En Waterwerk

Beukenhorst 3
5262LG Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Beukenhorst: sluis

Omschrijving Sluis, tweede helft negentiende eeuw, uitgevoerd in baksteen met een natuurstenen afdekplaat, voorzien van een ijzeren sluisdeur met bedieningsmechaniek. De sluis heeft een functie in de afwatering van Beukenhorst op de Essche Stroom. Waardering De sluis uit de tweede helft van de negentiende eeuw is van algemeen belang vanwege: - het bouwtype afwateringssluis; - functionele en ensemblewaarden vanwege de rol in het beheer van de buitenplaats Beukenhorst en de samenhang met de andere onderdelen (zoals de dijk). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511545
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beukenhorst: sluis in Vught

Beukenhorst: boerderij annex garage

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving In rode baksteen opgetrokken boerderij annex garage op rechthoekige grondslag onder rieten zadeldak met wolfseinden (onderzi..

Beukenhorst: landbouwschuur

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving In rode machinale baksteen opgetrokken monumentale landbouwschuur uit de jaren '30 (1926?) van de twintigste eeuw op rechthoe..

Beukenhorst: tuinbeeld

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving Achttiende-eeuws tuinbeeld, voorstellende een mythologische mansfiguur, gedeeltelijk gehuld in een draperie en vergezeld van ..

Beukenhorst: hoofdgebouw

Beukenhorst 1
Vught
Omschrijving Het huidige huis Beukenhorst heeft tenminste twee voorgangers gehad: één classicistisch huis uit de negentiende eeuw en het..

Beukenhorst: parkaanleg

Beukenhorst 1
Vught
Inleiding. PARKAANLEG. De historische buitenplaats Beukenhorst bestaat uit een in het zuiden van de buitenplaats gelegen landhuis met omri..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beukenhorst: sluis in Vught