Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beukenhorst: inrijhek in Vught

Tuin Park Landgoed

Beukenhorst 1
5262LG Vught
Noord Brabant

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Beukenhorst: inrijhek

Omschrijving Tussen 1850 en 1900 gebouwde hekpijlers met afgeschuinde hoeken, opgetrokken in baksteen met banden cementkunststeen en voorzien van een afdekplaat. De pijlers bevatten plaquettes met het opschrift 'BEUKENHORST'. Het smeedijzeren hek bestaande uit twee vleugels is vanwege de Jugendstil detaillering wellicht iets jonger dan de pijlers. Waardering Het inrijhek is van algemeen belang vanwege: - materiaal (baksteen, kunststeen, smeedijzer) en detaillering (geblokte opbouw van de pijlers, Jugendstil kenmerken hek); - samenhang met de buitenplaats Beukenhorst, in het bijzonder met de portierswoning; - gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511539
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beukenhorst: inrijhek in Vught

Beukenhorst: hoofdgebouw

Beukenhorst 1
Vught
Omschrijving Het huidige huis Beukenhorst heeft tenminste twee voorgangers gehad: één classicistisch huis uit de negentiende eeuw en het..

Beukenhorst: parkaanleg

Beukenhorst 1
Vught
Inleiding. PARKAANLEG. De historische buitenplaats Beukenhorst bestaat uit een in het zuiden van de buitenplaats gelegen landhuis met omri..

Beukenhorst: boerderij annex garage

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving In rode baksteen opgetrokken boerderij annex garage op rechthoekige grondslag onder rieten zadeldak met wolfseinden (onderzi..

Beukenhorst: landbouwschuur

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving In rode machinale baksteen opgetrokken monumentale landbouwschuur uit de jaren '30 (1926?) van de twintigste eeuw op rechthoe..

Beukenhorst: tuinbeeld

Beukenhorst 3
Vught
Omschrijving Achttiende-eeuws tuinbeeld, voorstellende een mythologische mansfiguur, gedeeltelijk gehuld in een draperie en vergezeld van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beukenhorst: inrijhek in Vught

Foto's (1)