Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gietijzeren beeld van een jonge, in korte tuniek gehulde bacchus, in de hand een druiventros in Liempde

Tuin Park Landgoed

Velder 14
5298MB Liempde (gemeente Boxtel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1800-1899


Beschrijving van Gietijzeren beeld van een jonge, in korte tuniek gehulde bacchus, in de hand een druiventros

Omschrijving Gietijzeren beeld van een jonge, in korte tuniek gehulde Bacchus, in de hand een druiventros. Het beeld heeft een ronde voet en staat op een natuurstenen sokkel. Het bevindt zich achter het huis (1) en stamt uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Waardering Het beeld is van belang vanwege: - schoonheid; - materiaalgebruik, het relatief zeldzame gietijzer; - de associaties die een Bacchusbeeld oproept bij het landelijke leven op een buitenplaats; - ensemblewaarden vanwege de visuele samenhang met huis en park. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511534
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gietijzeren beeld van een jonge, in korte tuniek gehulde bacchus, in de hand een druiventros in Liempde

Blokvormig huis onder een met pannen gedekt afgeplat schilddak

Velder 14
Liempde (Gemeente Boxtel)
Omschrijving Het huis is in 1878 gebouwd in opdracht van het echtpaar Van Boeckel van Rumpt-van der Heyden. Het is een blokvormig huis ond..

"De Negen Dreven"

Velder 14
Liempde (Gemeente Boxtel)
Omschrijving Het zuidelijke deel van Velder bestaat uit een achttiende-eeuws complex van sterrenbossen, omringd door een dubbele rondweg m..

Marmeren borstbeelden

Velder 14
Liempde (Gemeente Boxtel)
Omschrijving Twee negentiende-eeuwse in marmer uitgevoerde borstbeelden uit de achttiende eeuw, geplaatst op hardstenen sokkels. Ze bevind..

Koetshuis

Velder 14A
Liempde (Gemeente Boxtel)
Omschrijving Het in baksteen opgetrokken koetshuis bestaat uit een rechthoekige bouwmassa onder schilddak evenwijdig aan de weg met steekk..

Dienstwoning

Velder 17A
Liempde (Gemeente Boxtel)
Omschrijving De dienstwoning is blijkens de gevelsteen gebouwd in 1887. Het is een U-vormig gebouw van één bouwlaag onder zadeldaken. Ce..

Kaart & Routeplanner