Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk, vanwege het orgel in Boskoop

Kerkelijk Gebouw

Kerkplein 1
2771GR Boskoop
Zuid Holland

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Hervormde Kerk, vanwege het orgel

Hervormde kerk, vanwege het orgel met 2 klavieren en 16 registers, daterend uit 1897, gemaakt door de firma Batz & Co. Het instrument is een gaaf bewaard voorbeeld van de voor Nederland typische 19e eeuwse orgelbouw traditie. Geheel vervaardigd volgens de hoogste normen met de beste materialen op klassiek ambachtelijk niveau. In klanktechnisch opzicht karakteristiek voor de periode van ontstaan waarbij de klankgeving is afgestemd op de gebruiksfunctie van het orgel namelijk een typisch voorbeeld van een instrument voor de begeleiding van de calvinistische gemeentezang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511500
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk, vanwege het orgel in Boskoop

Boskoopse hefbrug

Reyerskoop/Zijde
Boskoop
Inleiding Geklonken stalen HEFBRUG uit 1935-1936 over de Gouwe, gebouwd door de N.V. De Vries Robbé & Co. uit Gorinchem ten behoeve van d..

Gemeentehuis

Raadhuisplein 1
Boskoop
Inleiding Het GEMEENTEHUIS van Boskoop is in 1929 ontworpen door de architect D.L. Landman in een aan de Amsterdamse School verwante bouws..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 8
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau door de bouwkundige W. Kreling voor de heer J..

Winkel met bovenwoning

Gouwestraat 10
Boskoop
Inleiding WINKEL met BOVENWONING, in 1908 ontworpen en gebouwd in de stijl van de Art Nouveau. Aan de westkant loopt een steeg langs de wi..

Park met rosarium en koepel

Parklaan 4
Boskoop
Omschrijving Aan de zuidkant van het tentoonstellingsgebouw 'Flora' ligt een rechthoekig PARK met ROSARIUM en KOEPEL. Het park-rosarium wer..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hervormde Kerk, vanwege het orgel in Boskoop

Foto's (5)