Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boortoren 27 in Hengelo

Nijverheid Industrie

Mensinkweg 44
7550AA Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1933


Beschrijving van Boortoren 27

Omschrijving Geteerde houten toren (nr. 27), die zich naar boven verjongt onder een getoogd dakje. De toren is samengesteld uit een houten gebintwerk, geplaatst op betonnen poeren en bekleed met staande houten delen. De vloer is met oorspronkelijke klinkers bestraat. In de toren rechtgesloten houten vensters met roedenverdeling. Waardering De zouttoren is van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de betekenis van de zoutwinning voor de sociaal-economische geschiedenis van Hengelo en omgeving - de bijzondere typologie van de toren - de beeldbepalende ligging van de toren in het landschap - de redelijk hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511484
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boortoren 27 in Hengelo

Boortoren 16

Bij Rougoorweg
Hengelo
Inleiding BOORTOREN voor het omhoog pompen van water uit de zoutlagen, die de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie na het verkrijgen van ..

Boortoren 44

Rougoorweg 16
Hengelo
Inleiding BOORTOREN voor het omhoog pompen van water ui de zoutlagen, die de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie na het verkrijgen van de..

Brug bij schutsluis Hengelo

Twekkelerweg 315
Hengelo
Omschrijving De wit geschilderde vaste betonnen BRUG over het pompkanaal bevindt zich tegen de oostgevel van het gemaal. De brug bestaat ui..

Dieselgemaal bij schutsluis Hengelo

Twekkelerweg 315
Hengelo
Omschrijving Wit geschilderd betonnen DIESELGEMAAL op rechthoekige plattegrond onder overstekend zadeldak dat met rode Hollandse pannen is ..

Transformatorgebouw bij schutsluis Hengelo

Twekkelerweg 315
Hengelo
Omschrijving Het kleine TRANSFOMATORGEBOUW is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak met rode Hollandse pannen. De ..

Kaart & Routeplanner