Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Trafohuisje in Hengelo

Nijverheid Industrie

Watertorenlaan 56
7552TN Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1910-1920


Beschrijving van Trafohuisje

Omschrijving TRAFOHUISJE onder flauw hellend met rubberoid gedekt tentdak. De bakstenen gevels zijn geplaatst op een verticaal gemetselde plint. Tussen het metselwerk van de gevels en het overstekende dak zijn, in een terugliggende houten strook, ventilatieroosters aangebracht. Waardering Trafohuisje van architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde: - vanwege de typologie - vanwege de gaafheid - als onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511443
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Trafohuisje in Hengelo

Elektrisch gemaal

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving Rechthoekig GEBOUW VOOR ELEKTRISCH GEMAAL, bestaande uit twee bouwdelen; één hoog deel onder een rubberroid gedekt zadeldak ..

Dienstwoning met werkplaats

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving DIENSTWONING MET WERKPLAATS. Het rechthoekige, verdiepingloze gebouw waarin rechts de werkplaatst en links de dienstwoning,is ..

Oude watertoren

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving WATERTOREN, 29,2m hoog met ijzeren hangbodemreservoir (300m3). De ronde bakstenen toren is geplaatst op een basement met een u..

Kolenschuur

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving Rechthoekige, gepotdekselde KOLENSCHUUR onder een pannen gedekt zadeldak. Waardering Kolenschuur heeft architectuurhistorisc..

Villa "De herrezen jager"

Enschedesestraat 300
Hengelo
Inleiding VILLA "De herrezen jager", gebouwd in 1920/1921 door W.M. Dudok in opdracht van de familie Willink. Het huis is ontworpen in de s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)