Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning met werkplaats in Hengelo

Woonhuis

Watertorenlaan 56
7552TN Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Dienstwoning met werkplaats

Omschrijving DIENSTWONING MET WERKPLAATS. Het rechthoekige, verdiepingloze gebouw waarin rechts de werkplaatst en links de dienstwoning,is opgetrokken in baksteen op een gepleisterde plint en wordt gedekt met een zadeldak belegd met tuile du Nordpannen. In de gevels rechtgesloten vensters met zesruitsbovenlichten onder gepleisterde lateien. De werkplaats heeft een dubbele toegangsdeur met bovenlicht. De topgevel van het woongedeelte is beschoten. De langsgevels worden beëindigd met een bakgoot op klossen. Waardering Dienstwoning met werkplaats van architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde: - vanwege de gaafheid - als onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511442
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning met werkplaats in Hengelo

Elektrisch gemaal

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving Rechthoekig GEBOUW VOOR ELEKTRISCH GEMAAL, bestaande uit twee bouwdelen; één hoog deel onder een rubberroid gedekt zadeldak ..

Trafohuisje

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving TRAFOHUISJE onder flauw hellend met rubberoid gedekt tentdak. De bakstenen gevels zijn geplaatst op een verticaal gemetselde p..

Oude watertoren

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving WATERTOREN, 29,2m hoog met ijzeren hangbodemreservoir (300m3). De ronde bakstenen toren is geplaatst op een basement met een u..

Kolenschuur

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving Rechthoekige, gepotdekselde KOLENSCHUUR onder een pannen gedekt zadeldak. Waardering Kolenschuur heeft architectuurhistorisc..

Villa "De herrezen jager"

Enschedesestraat 300
Hengelo
Inleiding VILLA "De herrezen jager", gebouwd in 1920/1921 door W.M. Dudok in opdracht van de familie Willink. Het huis is ontworpen in de s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)