Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elektrisch gemaal in Hengelo

Weg En Waterwerk

Watertorenlaan 56
7552TN Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Elektrisch gemaal

Omschrijving Rechthoekig GEBOUW VOOR ELEKTRISCH GEMAAL, bestaande uit twee bouwdelen; één hoog deel onder een rubberroid gedekt zadeldak en één lage aanbouw die om de zijgevels van de hoofdbouw loopt. De aanbouw is gedekt met een rubberoid lessenaarsdak, die om de eindgevels overgaat in een zadeldak. Het gebouw is opgetrokken in een stalen vakwerk met baksteen vullingen en stalen ramen. De topgevels zijn voorzien van een houten beschot. Waardering Gebouw voor gemaal van architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde: - vanwege de gaafheid van in- en exterieur - als onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511441
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elektrisch gemaal in Hengelo

Trafohuisje

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving TRAFOHUISJE onder flauw hellend met rubberoid gedekt tentdak. De bakstenen gevels zijn geplaatst op een verticaal gemetselde p..

Oude watertoren

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving WATERTOREN, 29,2m hoog met ijzeren hangbodemreservoir (300m3). De ronde bakstenen toren is geplaatst op een basement met een u..

Dienstwoning met werkplaats

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving DIENSTWONING MET WERKPLAATS. Het rechthoekige, verdiepingloze gebouw waarin rechts de werkplaatst en links de dienstwoning,is ..

Kolenschuur

Watertorenlaan 56
Hengelo
Omschrijving Rechthoekige, gepotdekselde KOLENSCHUUR onder een pannen gedekt zadeldak. Waardering Kolenschuur heeft architectuurhistorisc..

Villa "De herrezen jager"

Enschedesestraat 300
Hengelo
Inleiding VILLA "De herrezen jager", gebouwd in 1920/1921 door W.M. Dudok in opdracht van de familie Willink. Het huis is ontworpen in de s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)