Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Overig

Vijverlaan 65
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1922
Architect: A.K. Beudt


Beschrijving van Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, onder een overstekend zadeldak met asfaltpapier. De gevelwanden staan op kleine pootjes/blokjes op een betonnen vloer. De toppen in de eindgevels (O en W) zijn voorzien van windveren en gevelbeschot. De deurposten van de hokjes in de langsgevels (N en Z) zijn aan de bovenzijde geprofileerd met afgesnoten hoeken. De deurstijlen steken uit aan de boven- en onderkant en zijn afgeschuind. Waardering Het gebouw met de wisselkabines is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt - de vormgeving van het houten gebouwtje - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511438
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een recht..

Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 63
Hengelo
Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoeki..

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechth..

Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegro..

Zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtre..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)