Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Vijverlaan 63
7553CD Hengelo

Architect: A.K. Beudt

Beschrijving van Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoekige plattegrond onder een licht hellend overstekend zadeldak met asfaltpapier. De geveltoppen van de zijgevels zijn voorzien van witte beschotten. De westelijke eindgevel van de kleedkamer sluit aan op het tussenlid van de dienstwoning. In de oostelijke eindgevel is een betegeld voetbad met vaste krukjes geplaatst in een driezijdige gemetselde en wit geschilderde nis. In de nis zijn vier zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken geplaatst. De zuidelijke langsgevel is blind, aangezien de loketten waar de kleding werd afgegeven nu permanent gesloten zijn. De noordelijke gevel wordt in beslag genomen door twaalf zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken en een dubbele deur met rechtgesloten twaalfruits vensters. Waardering De voormalige kinderkleedkamer is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt - de vormgeving - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)