Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Overig

Vijverlaan 63
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1922
Architect: A.K. Beudt


Beschrijving van Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoekige plattegrond onder een licht hellend overstekend zadeldak met asfaltpapier. De geveltoppen van de zijgevels zijn voorzien van witte beschotten. De westelijke eindgevel van de kleedkamer sluit aan op het tussenlid van de dienstwoning. In de oostelijke eindgevel is een betegeld voetbad met vaste krukjes geplaatst in een driezijdige gemetselde en wit geschilderde nis. In de nis zijn vier zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken geplaatst. De zuidelijke langsgevel is blind, aangezien de loketten waar de kleding werd afgegeven nu permanent gesloten zijn. De noordelijke gevel wordt in beslag genomen door twaalf zestienruits vensters onder afgesnoten hoeken en een dubbele deur met rechtgesloten twaalfruits vensters. Waardering De voormalige kinderkleedkamer is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt - de vormgeving - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511437
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechth..

Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegro..

Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een recht..

Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige pla..

Zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtre..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)