Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Woonhuis

Vijverlaan 65
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1923
Architect: A.K. Beudt

(1 recensie)

Beschrijving van Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoekige plattegrond onder een overstekend zadeldak. De beschoten geveltoppen van de zijgevels bestaan uit geschilderde planken, onder de goten van de langsgevels vormen de latten een fries. Door middel van een platgedekt tussenlid is de woning aan de oostkant gekoppeld aan de voormalige kinderkleedkamer. In dit tussenlid zijn aan de voorzijde (Z) een deur met een venster, een tweeruits venster en een venster met vier zijlichten geplaatst. Het venster in de deur en de zijlichten worden evenals de bovenlichten van de andere vensters beëindigd onder afgesnoten hoeken. De linker zijgevel (W) is geleed door drie vensters met drieruits bovenlichten. De achtergevel (N) aan de vijverkant door een venster met bovenlicht en een deur met zijlicht in het tussenlid. Waardering De dienstwoning voor de badmeester is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad -de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt - de vormgeving - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511436
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen (1)

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"
2
Recensie door: ()
In de Tuindorp vijver speelden we één van de eerste polowedstrijden van het seizoen en dat was brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegro..

Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 63
Hengelo
Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoeki..

Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een recht..

Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige pla..

Zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtre..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Foto's (1)