Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Overig

Vijverlaan 65
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1920
Architect: A.K. Beudt


Beschrijving van Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoekige plattegrond onder een overstekend schilddak met asfaltpapier. Tegen de noordgevel is een driezijdige erker gebouwd, aan de westkant zijn betegelde fonteintjes geplaatst in een driezijdige gemetselde en geschilderde nis. In de erker bevindt zich een deur en twee vensters, in de oostelijke gevel een tweeruits venster. Waardering Cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig van algemeen belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt - de vormgeving van het houten gebouwtje - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511435
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige pla..

Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 63
Hengelo
Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoeki..

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechth..

Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegro..

Zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtre..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)