Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Nijverheid Industrie

Vijverlaan 65
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1920 1920 ca. 1920
Architect: A.K. Beudt


Beschrijving van Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegrond onder een tentdak van golfplaten. Op de top is een Indonesisch terracotta vrouwenkopje geplaatst. Aan de zuidkant bevindt zich een kleine rechthoekige aanbouw eveneens onder een golfplaat. Waardering Het pompgebouwtje is van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de vormgeving en detaillering van het houten gebouwtje - de plaats die Tuindorpbad 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect A.K. Beudt -de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511434
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechth..

Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 63
Hengelo
Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoeki..

Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een recht..

Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige pla..

Zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtre..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)