Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Overig

Vijverlaan 65
7553CD Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Zwemvijver "Tuindorp"

omschrijving Aan de noordkant heeft de uit 1920 daterende ZWEMVIJVER een rechte oever, aan de zuidkant heeft de vijver een lobvormige omtrek. Op ronde betonnen pijlers steunen de betonnen steigers van de rechthoekige BASSINS, die gedeeltelijk zijn bekleed met metselwerk, hout en damwandprofielen. Op de steigers rondom het jeugdbad staan ronde startblokken van beton met overstekende stapstenen van grindbeton. Op de noordoosthoek van de steiger van het jeugdbad is de duikplank van stalen buizen en hout vastgeklonken in een betonnen sokkel. Achter de bassins (Z) een betonnen trap van zes treden over de gehele breedte van het complex. Bovenin de trap bij het jeugdbad is een halfrond voetenbad uitgespaard. Waardering Cultuurhistorisch en stedebouwkundig van algemeen belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het Tuindorpbad - de zeldzaamheid van zwemvijvers in Nederland - de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511433
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zwemvijver "Tuindorp" in Hengelo

Badmeesterskantoortje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde BADMEESTERSKANTOORTJE is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een recht..

Pompgebouwtje bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving Het rond 1920 gebouwde POMPGEBOUWTJE is boven een bakstenen plint opgetrokken in geschilderd hout op een driehoekige plattegro..

Kinderkleedkamer bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 63
Hengelo
Omschrijving De voormalige KINDERKLEEDKAMER uit 1922 is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechthoeki..

Wisselkabines bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
De WISSELKABINES bevinden zich in een gebouw dat in geschilderd gepotdekseld hout over één bouwlaag is opgetrokken op een rechthoekige pla..

Dienstwoning bij zwemvijver "Tuindorp"

Vijverlaan 65
Hengelo
Omschrijving De DIENSTWONING uit 1923 voor de badmeester is over één bouwlaag opgetrokken in geschilderd gepotdekseld hout, op een rechth..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)