Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis in Hengelo

Woonhuis

Lansinkweg 25
7553AG Hengelo
Overijssel

Bouwjaar: 1911-1913


Beschrijving van Woonhuis

Omschrijving WOONHUIS, identiek en gespiegeld aan het ernaast gesitueerde (monumentnummer 511427), over twee bouwlagen opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder haaks op de Lansinkweg geplaatst zadeldak met antracietgrijze bouletpannen. Onder de overstekende kap is de gevel opgetrokken in rode baksteen. Het vakwerk in de geveltop, dat in detail verschilt van dat van het naastliggende huis, is gevuld met wit pleisterwerk. De voordeur is een paneeldeur met drieruits bovenlicht. Naast de deur een klein rechthoekig venster. De enkele, dubbele of driedelige H-vensters met vierruits bovenlichten zijn geplaatst onder strekken en behangen met paneelluiken. Waardering Woonhuis van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van 't Lansink - de aan traditionele Engelse stadshuizen verwante bouwstijl - de plaats die 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect Karel Muller - de beeldbepalende ligging aan de Lansinkweg en het C.T. Storkplein - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511426
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis in Hengelo

Woonhuis

Lansinkweg 27
Hengelo
Omschrijving WOONHUIS, identiek en gespiegeld aan het ernaast gesitueerde (monumentnummer 511426), over twee bouwlagen opgetrokken op een r..

Woonhuis

Lansinkweg 23
Hengelo
Omschrijving Het linker WOONHUIS is in rode baksteen opgetrokken over twee bouwlagen, op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak m..

Woonhuis

Lansinkweg 29
Hengelo
Inleiding WOONHUIS, dat in de periode 1911-1917 is ontworpen door architect Karel Muller in de bouwstijl van een Engels stadshuis. Het huis..

Winkel met woonhuis

C.T. Storkstraat 35
Hengelo
Omschrijving Winkel met woonhuis en op de begane grond een deel van de galerij. Het pand is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond..

Winkel met woonhuis

C.T. Storkstraat 33
Hengelo
Omschrijving Winkel met woonhuis en op de begane grond een deel van de galerij. Het pand is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)