Woonhuis in Hengelo

Lansinkweg 25
7553AG Hengelo

Beschrijving van Woonhuis

Omschrijving WOONHUIS, identiek en gespiegeld aan het ernaast gesitueerde (monumentnummer 511427), over twee bouwlagen opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder haaks op de Lansinkweg geplaatst zadeldak met antracietgrijze bouletpannen. Onder de overstekende kap is de gevel opgetrokken in rode baksteen. Het vakwerk in de geveltop, dat in detail verschilt van dat van het naastliggende huis, is gevuld met wit pleisterwerk. De voordeur is een paneeldeur met drieruits bovenlicht. Naast de deur een klein rechthoekig venster. De enkele, dubbele of driedelige H-vensters met vierruits bovenlichten zijn geplaatst onder strekken en behangen met paneelluiken. Waardering Woonhuis van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van 't Lansink - de aan traditionele Engelse stadshuizen verwante bouwstijl - de plaats die 't Lansink inneemt in het oeuvre van architect Karel Muller - de beeldbepalende ligging aan de Lansinkweg en het C.T. Storkplein - de gaafheid van het exterieur (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)