Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen in Lisse

Stationsweg 53

(1 recensie)

Beschrijving van Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen

BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN. Op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen boerderij uit het bouwjaar 1650 en uitgebreid in 1784. Thans geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd zadeldak met vlechtingen in de korte gevel. In de gevels bevinden zich kruisvensters met halve luiken. Voor de kopse gevel staat een houten voorbouw onder en lessenaarsdak met daarboven een tegeltableau met de voorstelling 't Lammetje Groen' vervaardigd in 1927 door het Tegelhuis in Alphen aan de Rijn. Voor het huis tegen de lange gevel staat een hardstenen buitenpomp. Waardering BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen
5
Recensie door: ()
Geachte bewoner van Lammetje groen. Graag wil ik contact met u opnemen. Wij hebben 2 schilderijen van Lammetje Groen. Deze zijn geschilderd door Henk Bisschops in opdracht van A.M. Hulkenberg . Mocht u interesse hebben in deze schilderijtjes kunt u contact opnemen met bovenstaande mail. Met vriendelijke groet H. van Reisen