Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen in Lisse

Boerderij

Stationsweg 53
2161AM Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: 1650

(2 recensies)

Beschrijving van Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen

BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN. Op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen boerderij uit het bouwjaar 1650 en uitgebreid in 1784. Thans geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd zadeldak met vlechtingen in de korte gevel. In de gevels bevinden zich kruisvensters met halve luiken. Voor de kopse gevel staat een houten voorbouw onder en lessenaarsdak met daarboven een tegeltableau met de voorstelling 't Lammetje Groen' vervaardigd in 1927 door het Tegelhuis in Alphen aan de Rijn. Voor het huis tegen de lange gevel staat een hardstenen buitenpomp. Waardering BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511418
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (2)

Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen
5
Recensie door: ()
Geachte bewoner van Lammetje groen. Graag wil ik contact met u opnemen. Wij hebben 2 schilderijen van Lammetje Groen. Deze zijn geschilderd door Henk Bisschops in opdracht van A.M. Hulkenberg . Mocht u interesse hebben in deze schilderijtjes kunt u contact opnemen met bovenstaande mail. Met vriendelijke groet H. van Reisen
Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen
5
Recensie door: ()
Wat leuk! Mijn opa (Jan van der Lans) is hier in 1889 geboren en heeft er zijn jeugd doorgebracht. Bij ons thuis in Hillegom heeft er altijd een foto van 'Lammetje (in 't) Groen' op de schoorsteenmantel gestaan.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen in Lisse

Kasteel Keukenhof: bijgebouw voormalig jagershuis

Stationsweg 51
Lisse
BIJGEBOUW VOORMALIG JAGERSHUIS. Tegen de noordgevel van de in 1926 gebouwde woning, die voor de bescherming van ondergeschikt belang is, sta..

Stationsgebouw

Stationsweg 57
Lisse
Inleiding Voormalig, in opdracht van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij gebouwd stationscomplex aan het traject Leiden-Haarlem. H..

Kasteel Keukenhof: schaapskooi

Stationsweg 11
Lisse
SCHAAPSKOOI. Aan de overzijde van de Stationsweg staat een op cirkelvormige grondslag opgetrokken schaapskooi van boomstammetjes onder een ..

Kasteel Keukenhof: koetshuis

Keukenhof 1
Lisse
KOETSHUIS. Het koetshuis is in 1857 door de architect Elie Saraber ontworpen en omvat een groot en klein koetshuis met tuigkamer met bedsted..

Kasteel Keukenhof: washuisje

Keukenhof 1
Lisse
WASHUISJE. Ten zuiden van het kasteel staat een 18de-eeuws bakstenen washuisje. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken huisje bestaat uit..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen in Lisse

Foto's (1)