Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Keukenhof: schaapskooi in Lisse

Boerderij

Stationsweg 11
2161AM Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 20e eeuw 1900 begin 20e eeuw


Beschrijving van Kasteel Keukenhof: schaapskooi

SCHAAPSKOOI. Aan de overzijde van de Stationsweg staat een op cirkelvormige grondslag opgetrokken schaapskooi van boomstammetjes onder een rieten dak, oorspronkelijk vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste-eeuw doch in ca.1992 geheel vernieuwd. Voorbeeld van een in rustieke trant uitgevoerde schaapskooi passend in een landschappelijke aanleg. Waardering SCHAAPSKOOI van algemeen belang: - vanwege het materiaalgebruik; - als voorbeeld van landelijke rustieke bouwkunst; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511417
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Keukenhof: schaapskooi in Lisse

Keukenhofmolen

Stationsweg 166
Lisse
Inleiding MOLEN. De als stellingmolen uitgevoerde achtkante bovenkruier met de naam 'Keukenhofmolen' is in 1957 gebouwd als 'siermolen'. ..

Kasteel Keukenhof: 't Hooghje

Stationsweg 164
Lisse
DIENSTWONING 'T HOOGJE. Direct aan de Stationsweg, tegenover de oprijlaan staan twee witgepleisterde woningen uit de 18de eeuw van één bou..

Kasteel Keukenhof: koetshuis

Keukenhof 1
Lisse
KOETSHUIS. Het koetshuis is in 1857 door de architect Elie Saraber ontworpen en omvat een groot en klein koetshuis met tuigkamer met bedsted..

Kasteel Keukenhof: washuisje

Keukenhof 1
Lisse
WASHUISJE. Ten zuiden van het kasteel staat een 18de-eeuws bakstenen washuisje. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken huisje bestaat uit..

Kasteel Keukenhof: speelhuis met urinoir

Keukenhof 1
Lisse
SPEELHUIS MET URINOIR. Ten noordwesten van het kasteel staat het zogenaamde in decoratieve, rustieke trant gebouwde Zwitserse speelhuis, dat..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Keukenhof: schaapskooi in Lisse