Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Keukenhof: 't Hooghje in Lisse

Woonhuis

Stationsweg 164
2161AM Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: 1650


Beschrijving van Kasteel Keukenhof: 't Hooghje

DIENSTWONING 'T HOOGJE. Direct aan de Stationsweg, tegenover de oprijlaan staan twee witgepleisterde woningen uit de 18de eeuw van één bouwlaag onder een met Oud-hollandse pannen gedekt zadeldak met een tuitgevel aan de kopzijden. In de kapgevel twee dakkapellen met elk twee meerruitsvensters onder een zadeldak met houten windveren. Regelmatige indeling van de voorgevel bestaande uit zeven (venster/deur)assen, 18de-eeuwse meerruitsvensters met roeden en halve luiken en bovenlichten. Aansluitend op het dakschild van de achtergevel een houten aanbouw onder lessenaarsdak en een stenen schuur. Waardering DIENSTWONING 'T HOOGJE van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de beeldbepalende ligging; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511416
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Keukenhof: 't Hooghje in Lisse

Keukenhofmolen

Stationsweg 166
Lisse
Inleiding MOLEN. De als stellingmolen uitgevoerde achtkante bovenkruier met de naam 'Keukenhofmolen' is in 1957 gebouwd als 'siermolen'. ..

Kasteel Keukenhof: koetshuis

Keukenhof 1
Lisse
KOETSHUIS. Het koetshuis is in 1857 door de architect Elie Saraber ontworpen en omvat een groot en klein koetshuis met tuigkamer met bedsted..

Kasteel Keukenhof: washuisje

Keukenhof 1
Lisse
WASHUISJE. Ten zuiden van het kasteel staat een 18de-eeuws bakstenen washuisje. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken huisje bestaat uit..

Kasteel Keukenhof: speelhuis met urinoir

Keukenhof 1
Lisse
SPEELHUIS MET URINOIR. Ten noordwesten van het kasteel staat het zogenaamde in decoratieve, rustieke trant gebouwde Zwitserse speelhuis, dat..

Kasteel Keukenhof: moestuinmuren met koude bakken

Keukenhof 1
Lisse
MOESTUINMUREN MET KOUDE BAKKEN. Ten westen van het kasteel ligt de rechthoekige moestuin, waarvan de oudste muur dateert uit de 18de eeuw en..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kasteel Keukenhof: 't Hooghje in Lisse

Foto's (1)