Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beerschoten: grenspalen in De Bilt

Overig

De Holle Bilt 10
3732HM De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1850


Beschrijving van Beerschoten: grenspalen

Omschrijving GRENSPALEN. Aan het begin van de Visserssteeg (zuid) twee hardstenen grenspalen uit circa 1850. Op de schacht van beide palen zijn, in verdiepte velden, opschriften aangebracht, nl. HOU-DRINGE en BEER-SCHOTEN. Deze laatste heeft een geprofileerde afsluiting aan de bovenzijde en een geprofileerde voet. Waardering De GRENSPALEN zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - als functioneel en karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511404
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beerschoten: grenspalen in De Bilt

Beerschoten: Tuinmanswoning

De Holle Bilt 10
De Bilt
Omschrijving WOONHUIS onderdeel 11. Een tuinmanswoning uit 1893 die in 1979 aan de achterzijde is uitgebreid. Het op onregelmatige grondsl..

Tuinmanswoning "De Koepel"

De Holle Bilt 8
De Bilt
Omschrijving TUINMANSWONING 'DE KOEPEL' onderdeel 7. Gelegen aan het begin van de oprijlaan een uit 1855 daterende tuinmanswoning. Het wit..

Villa Linnaeus

De Holle Bilt 17
De Bilt
Inleiding Het in 1890 gebouwde woonhuis, type VILLA ("Linnaeus") was oorspronkelijk onderdeel van de boomkwekerij Groenewegen en zoon uit A..

Houdringe: tuinmuur

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw langs de voormalige moestuin (thans het nieuwe Grontmij-kantoor) een..

De Ketting

De Holle Bilt 20
De Bilt
Omschrijving onderdeel 7: PORTIERSWONING 'DE KETTING'. Aan het begin van de rechte oprijlaan naar Houdringe is de portierswoning gelegen, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beerschoten: grenspalen in De Bilt

Foto's (2)