Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beerschoten: toegangspijlers in De Bilt

Overig

De Holle Bilt 2
3732HM De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Beerschoten: toegangspijlers

Omschrijving TOEGANGSPIJLERS onderdeel 3. Bij de toegangslaan twee acht- of negentiende-eeuwse natuurstenen pijlers met eenvoudige profilering en zonder opschrift. Waardering De TOEGANGSPIJLERS zijn van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511397
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beerschoten: toegangspijlers in De Bilt

Beerschoten: hoofdgebouw

De Holle Bilt 2
De Bilt
Omschrijving HOOFDGEBOUW onderdeel 1 (Beerschoten). Het symmetrisch ingedeelde buitenhuis uit 1890-1891 is in eclectische stijl op de plaa..

Beerschoten: historisch tuin- en parkaanleg

De Holle Bilt 2
De Bilt
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG onderdeel 2. De buitenplaats kenmerkt zich enerzijds door het gaaf bewaarde achttiende-eeuwse..

Beerschoten: ijskelder

De Holle Bilt 2
De Bilt
Omschrijving IJSKELDER onderdeel 4. Ten noordoosten van het hoofdgebouw in de parkaanleg gelegen bakstenen ijskelder met een koepelgewelf ..

Beerschoten: brug

De Holle Bilt 2
De Bilt
Omschrijving BRUG onderdeel 5. Ter zijde van het huis een negentiende-eeuwse (XIXb) bakstenen boogbrug met natuurstenen randen en ingemets..

Beerschoten: landhuis

Utrechtseweg 70
De Bilt
Beerschoten. Landhuis, in zijn vorm (vierkant middendeel met lagere zijvleugels) uit de eerste decennia van de 19e eeuw daterend, maar na ee..

Kaart & Routeplanner